Cum intretii o masina iarna (chiar daca e inchiriata)

Car Rent Craiova - Masina Iarna

Iata cateva sfaturi utile despre protejarea masinii iarna. Noi la Car Rent Craiova – Inchirieri Auto avem grija de modelele noastre sa arate impecabil si sa functioneze la fel de bine in orice anotimp. Daca tii cont de cateva sfaturi te poti asigura (chiar daca masina este inchiriata) ca va fi tot timpul gata de drum si nu te vei lovii deĀ  problemele uzuale din timpul iernii. Idei bune de aplicat (sau tinut minte):

 

1. Locatia masinii e importanta pe timp de iarna

Tine masina undeva unde e uscat, sau cel mai bine acoper-o cu o husa daca o tii afara.

Daca o speli e ideal sa aplici imediat dupa uscare un strat protector si/sau anti-rugina in special pe partea inferioara a usilor si sub masina.

 

2. Stergatoarele

Pe timp de iarna datorita vremii si intemperiilor e important sa te asiguri ca vei avea o vizibilitate buna la drum. Inlocuieste lamele stergatoarelor daca sunt uzate sau stii bine ca nu functionau la ultima ploaie pe drum. Cand lasi masina peste noapte sau in parcare, ridica stergatoarele pentru a nu ingheta.

Noi schimbam si lichidul de parbriz pentru fiecare model inchiriat cu unul de iarna sa ne asiguram ca acesta nu ingheata in compartiment si dezghetarea se face rapid si usor pentru clientii nostrii.

 

3. Inchizatoarele

Cumpara un spray pentru dezeghtat si lubrifiat incuietori. Unge inchizatoarele usilor cu solutii speciale pentru lubfrifiere si pentru a evita inghetul.

 

4. Rotile

Suntem sigur ca deja ai anvelope de iarna sau all-season, dar este nevoie sa verifici starea cauciucurilor, mai ales daca le-ai folosit si iernile trecute sau in afara sezonului, pentru ca pot fi uzate.

Aderenta scade pe timp de iarna si in conditii de inghet. Verifica presiunea inainte de a pleca la drum.

Nu prea ai cum sa-ti protejezi jantele iarna foarte bine datorita faptului ca pot aparea zgarieturi de la alunecari, din cauza faptului ca nu poti estima bine ce se ascunde sub zapada atuci cand faci manevre dar si datorita agentului anti-derapant folosit pe drumurile publice care iti poate strica in timp jantele. Noi avem un set de jenti de iarna separat pentru fiecare model pe care il schimbam la fiecare sezon. Inspectam jantele pentru fiecare autoturism in parte dupa fiecare inchiriere sa ne aiguram ca totul este ok si urmatorul client il poate prelua in conditii excelente.

 

5. Bateria

Car Rent Craiova - Baterie MasinaPuterea bateriei scade datorita temperaturilor mici, si poate ajunge la un randament aproape de jumatate.

In timpul iernii bateria este de 2-3 ori mai solicitata in momentul pornirii decat in orice anotimp!

 

6. Combustibilul

Daca pleci la drum lung, mai ales, este bine sa faci un plin. De ce? Poti ramane inzapezit mai ales iarna si mai ales daca mergi la munte, unde vremea este foarte schimbatoare.

La fel de important este ca pe timpul iernii sa folosesti combustibil specific pentru perioada iernii (de obicei contine aditivi anti-inghet si asigura o aprindere mai usoara). Autoturismele noastre le inchiriem cu combustibil adaptat anotimpului pe perioada in care clientul urmeaza sa se deplaseze si oferim sfaturi tehnice pentru fiecare model.

 

7. Nu uita de trusa de urgenta

Lopata, racleta pentru razuit, spray anti-inghet, lanturi anti-derapante (daca inchiriezi o masina de la Car Rent Craiova – Inchirieri Auto iti putem oferii lanturi pentru orice model), cabluri de tensiune, cablu de remorcat si cateva lavete.

 

8. Conduita de sofat adaptata vremii

O masina inchiriata de la companie de incrieri auto sigura nu iti va face probleme pe nici un drum si astfel vei putea pleca oricand in calatorie fara griji. Noi conducem atent modele noastre si oferim tot timpul acest sfat clientilor nostrii: un sofat corect si adaptat conditiilor de drum si mediu va poate proteja nu doar masina ci si viata dumneavoastra si a celor cu care mergeti impreuna.

 

Drumuri bune!

Summary
Cum intretii o masina iarna (chiar daca e inchiriata)
Article Name
Cum intretii o masina iarna (chiar daca e inchiriata)
Description
Iata cateva sfaturi utile despre protejarea masinii iarna. Noi la Car Rent Craiova avem grija de modelele noastre sa arate impecabil si sa functioneze la fel de bine in orice anotimp.